Želim biti realan, nemam posebna očekivanja što se tiče rezultata

Dean Škoda je novi tener momčadi Lošinja.

Zaokret u ambicijama kluba koji se u novoj sezoni namjerava osloniti na domaće mlade snage doveo je do smjene na mjestu prvog trenera, te je umjesto Igora Tkalčevića na klupu postavljen dosadašnji trener u mlađim kategorijama i bivši igrač kluba, 29-godišnji Škoda debitira na klupi seniora:

– U prvom redu moram reći da sam jako uzbuđen i velika mi je čast i zadovoljstvo što sam izabran na mjesto trenera seniorske momčadi. Posebno mi je drago što svoj prvi seniorski angažman imam u klubu iz kojeg sam potekao i u kojem sam igrao od malih nogu. Sigurno da će mi biti posebno zadovoljstvo što ću raditi sa svojim bivšim suigračima iz djetinjstva. Od samog početka preuzimanja momčadi vlada posebna pozitivna atmosfera, svi se dobro poznajemo i na prvim treninzima vlada veliko zajedništvo, rekao je Škoda.

Škoda je školovani trener i razmišlja izuzetno pozitivno.

– Završio sam Kineziološki fakultet u Zagrebu, smjer nogomet i posjedujem A licencu. Nemam iskustva u seniorskom nogometu kao trener, do sada sam vodio samo mlađe kategorije, ali imam veliku želju i motiv, rekao je Škoda.

Cilj i ambicije kluba u novoj sezoni promjenili su se u odnosu na prijašnje godine.

– U prvom redu cilj u novoj sezoni će biti ostanak u ligi. U velikoj mjeri izmjenjen je sastav momčadi u kojoj će biti tek nekoliko igrača izvana, koji su iznimno iskusni i koji mogu pomoći novoj momčadi. Započeli smo pripreme, želimo se što prije uigrati, radit ćemo prema mojem trenerskom programu. Želim biti realan, nemam posebna očekivanja što se tiče rezultata, ali nadam se da možemo iznenaditi, izjavio je Škoda.

Sastav momčadi prilično je izmjenje u odnosu na prošlu sezonu.

– Klub su napustili Udović, Valenčić, Fatić i Belobrajdić, a ostali stariji igrači su za sada ostali, Erceg, Jerneić, Kauzlarić, te će se momčadi priključiti još jedan novi igrač koji nam dolazi iz Slavonije, rekao je Škoda.

U Lošinju se nadaju da će oslanjanje na domaće kadrove privući veći broj domaćih gledatelja:

– Moram priznati da već sada imamo jako pozitivnu reakciju navijača koji će se vratiti na Čikat, koji žele vidjeti domaće igrače. U momčad su priključeni mladi domaći igrači, cilj je što prije njih profilirati u seniorskom nogometu. Pokušat ćemo stvoriti sinergiju između momčadi, igrača i navijača, da nogomet u Lošinju bude što gledaniji, zaključio je Škoda. (www.sportcom.hr)