Lošinj – Borac

4. NL NS Rijeka, 3. kolo:
Lošinj – Borac 0:3 (0:2)
MALI LOŠINJ – Igralište Čikat. Gledatelja: 80. Sudac: Šušnjar (Rupa). Pomoćnici: Bogičević i Valenčić.
Strijelci: 0:1 – Kovač Birkaš (21), 0:2 – Sedlić (43), 0:3 – Dukađin (90).
LOŠINJ: Popović, Golubić (od 80. Antoninić), Malović (od 46. Vlakančić), Erceg, Viskić, Jurić (od 80. Šepuka), Kauzlarić, Gršković, Jerneić, A. Mrvac, Babić. Trener: Škoda.
BORAC: Kezić, Tomiek, Šolaja, Kovač Birkaš (od 82. Baković), Cvjetković, Pribanić, Grbac (od 73. Leoni), Dukađin, Iljazi, Sedlić (od 63. Žeželić), Grdinić. Trener: Kraljić.
Žuti kartoni: Tomiek, Grdinić (Borac).

Gosti iz Bakra, koji također u prva dva kola nisu osvojili ni boda, došli su u vodstvo u 21. minuti. Malović je u kaznenom prostoru napravio prekršaj na Pribaniću, a sudac Šušnjar pokazao je na bijelu točku. Tukao je Sebastian Kovač Birkaš, njegov udarac “pročitao” je vratar Giuliano Popović, no nije uspio loptu i uloviti, već ju je samo odbio naprijed, a iz drugog pokušaja natrčali Kovač Birkaš nije promašio.

Sredinom prvog poluvremena prevagu u igri imao je “Lošinj”, stvorivši nekoliko poluprilika, pa i dosta izglednu u 35. minuti, kada je Babić prodro po lijevoj strani, a kada se činilo da će tući na gol, gurnuo je loptu prema Jerneiću, kojeg je to iznenadilo, pa se nije dobro snašao.

I kada se činilo da će “Lošinj” doći do izjednačenja, novi udar za domaće. Denis Dukađin je izbio pred Popovića, driblingom ga “izvukao” iz peterca, a potom prebacio loptu na drugu stranu i Mariju Sedliću iz neposredne blizine nije bilo teško pogoditi praznu mrežu – 0:2.

U nastavku je tempo bio nešto sporiji, pa ipak vrijedi istaknuti kombinaciju Jerneić/Kauzlarić koja je ostala neshvaćena od suigrača, iako je tu bilo “materijala” za pogodak. U posljednjim minutima bakarska je momčad odlučila postići još jedan pogodak, pa je tako najprije Sedlić u dvoboju s Popovićem pogodio vratnicu, a u posljednjoj minuti strijelac je bio Dukađin, zavaljavši loptu po travi iza Popovića, nakon što je na njega odigran brz protunapad.(www.otoci.net.hr)