Iduće sezone primarno će biti očuvanje statusa u ligi

Josip Jerneić odlučio je odigrati još jednu sezonu u svojoj karijeri u dresu Lošinja, 37-godišnji nogometaš koji iza sebe ima prvoligaško iskustvo, stavio se na raspolaganje klubu koji je ponovo odlučio napraviti zaokret. Lošinj se ponovo oslonio se na svoje mlade igrače, ali i trenera iz svog dvorišta, Deana Škodu koji je zamjenio Igora Tkalčevića.

– Na kraju sezone, kada se sve zbroji i oduzme, mislim da možemo biti zadovoljni rezultatom, završili smo kao treći u poretku. Najavljivali smo borbu za prvo mjesto i imali smo momčad za taj domet, ali u drugom dijelu prvenstva smo jednostavno ostali bez sreće. Zaredale su nam se nerješene utakmice, nije osvojen dovoljan broj bodova na početku tog drugog dijela, ali kada se sve skupa pogleda moramo biti zadovoljni. Momčad prvaka Pazinka je pokazala kontinuitet, imali su jako dobru momčad i treba im čestitati na zasluženom prvom mjestu, rekao je Jerneić i nastavio o promjenama u Lošinju:

– Došlo je do zaokreta u politici kluba koji će se sada bazirati na domaćim mladim igračima i koliko znam, iz dostupnih informacija, u momčadi neće više biti puno igrača sa strane. Na klupu je sjeo vrlo mladi trener koji je tek završio školovanje, ima iskustvo rada u mlađim kategorijama i treba mu pomoći. Ovo će mu biti prva seniorska sezona i od mene će sigurno imati podršku i pomoć. Politika kluba u okretanju svojim igračima je jako dobra, ali može biti i dvosjekli mač, jer mislim da se ne može očekivati od tako mladih igrača da igraju ovaj rang natjecanja koji zahtjeva mnogo iskustva. Treba imati na neki način hrabrosti i puno iskustva na svim teškim gostovanjima kao što su Labin ili Senj. Ipak, mislim da treba prihvatiti odluku i stav kluba i pokušati što kvalitetnije odigrati sezonu. Nešto iskusnih igrača će ostati u momčadi, ali koliko ćemo vrijediti za sada možemo samo nagađati, rekao je Jerneić.

S 37 godina na leđima Jerneić se stavio na raspolaganje u još jednoj sezoni.

– Ovo će biti moja zadnja sezona. Odlučio sam pomoći ovim mladim dečkima u slijedećoj sezoni, a iza toga više neću moći, imam i dosta privatnih obaveza, rekao je Jerneić i dodao o ambicijama kluba:

– Ne možemo očekivati neke posebne ambicije. Mislim da će primarno biti očuvanje statusa u 4. HNL. Puno više ćemo znati kada počnu pripreme krajem srpnja i kada budemo vidjeli s kojim kadrom raspolažemo. Još uvijek je rano govoriti o ambicijama, zaključio je Jerneić. (www.sportcom.hr)