TRENER

batoIme: Marinko

Prezime: Batistić

Datum rođenja: 11.10.1967.

Trener UEFA “B” licence.

Od malih nogu uključen u rad kluba, Marinko Batistić prošao je sve uzrasne kategorije NK Lošinja – od pionira, preko juniora pa sve do seniora, u kojima je s kapetanskom trakom oko ruke, u 33. godini, i završio igračku karijeru kako bi se posvetio trenerskom poslu.

Kao igrač  među suigračima se izdvajao borbenošću na terenu i predanim radom na svakom treningu, te naglašenim liderskim osobinama. Stoga i ne čudi njegov izbor legendarnih nogometnih boraca Ivana Gudelja, Velimira Zajeca i Zorana Vulića među igračke idole. Od ostvarenih igračkih uspjeha izdvojit će  sudjelovanje na kvarnerskoj rivijeri 1985.godine i nastupe protiv eminentnih nogometnih sastava,  ekipa NK Dinama (Zagreb) i FK Vojvodine (Novi Sad ) i osvajanje 2. županijske nogometne lige u sezoni 2001./02., čime je nogometni klub Lošinj nakon podosta godina zavrijedio povratak na travnjake prve županijske nogometne lige. Iako je kao kapetan svoju momčad vodio do naslova i ulaska u viši rang natjecanja, Batistić na koncu trijumfalne sezone odlučuje kopačke objesiti o klin i svoje mjesto prepustiti mlađim snagama.

Odmah po završetku igračke karijere, godine 2002.,  pod okriljem HNS-a i UEFE polaže za trenersku B licencu i preuzima juniorski sastav kluba  koji je te sezone, nakon ulaska u viši rang natjecanja, tek oformljen. U sezonama koje slijede, s juniorima postiže odlične rezultate, paralelno stvarajući igrače za seniorsku momčad. Naravno, kvalitetan rad nije mogao ostati nezamijećen –  konkretni i brzi   bili su naši otočni susjedi pa tako Batistić u sezoni 2005/06., odlazi u Cres na poziciju trenera prve momčadi, gdje u naredne dvije sezone ostvaruje solidne uspjehe.

Ipak, zov doma bio je snažniji i 2007., Batistić ponovno sjeda na lošinjsku klupu – prvo juniorske, a ubrzo  po prvi puta, i seniorske momčadi.

U narednom razdoblju ekipa seniora,  sastavljena većinom od mladih domaćih igrača, igra dobar nogomet i drži se pri vrhu prvenstvene  ljestvice. Tim je više kao iznenađenje u ljeto 2011. došla Batistićeva  objava da  uzima kraći predah i odmor od nogometa zbog zasićenosti i želje da se posveti obitelji i poslu.

Na sreću njegovih igrača, nogometni crv ubrzo je ponovo proradio tako da  pauza i nije predugo potrajala – 2012. godine na nagovor vodećih ljudi iz kluba vraća se trenerskom poslu, ovoga puta na poziciju trenera pionira. Poziciju koju i dalje obnaša. (piše: A. Mrvac)